V New Yorku sprístupnili park vybudovaný na umelom ostrove

Napriek hustej zástavbe v New Yorku nie je núdza o zelené zóny plné živej vegetácie. Jedna taká nedávno pribudla na rieke Hudson, ktorá sa stala trochu netradičným, no o to lepším miestom na realizáciu nového parku.

Stavba týchto 2,4 hektárov babylonskej honosnosti stála výstavbu 260 miliónov dolárov a ich údržba si bude vyžadovať ďalšie milióny ročne.

Na ploche 2,4 ha sa podarilo vysadiť až 35 druhov stromov a 65 druhov kríkov bez toho, aby výsadba pôsobila husto alebo divoko.

Malý ostrov je otvorený pre verejnosť každý deň od 6:00 hod. Na podporu bezpečnosti a sociálneho dištancovania sa uplatňujú rezervácie časovaného vstupu a pridané bezpečnostné opatrenia. Pri plánovaní návštevy si prečítajte naše pokyny pre zdravie a bezpečnosť návštevníkov.

 

 

Little Island je 2,4-ha verejný park v Hudson River Park na západnej strane Manhattanu. Nachádzame sa v rieke Hudson pri diaľnici West Side s vchodmi na západnej 13. a 14. ulici.

 

 

View of the Little Island pots from the Hudson River Park esplanade, with people walking in the foreground

 

 

 

ZÍSKAME NA MALOM OSTROVE

Ako najlepšiu metódu na Malý ostrov odporúčame verejnú dopravu. 

Park je prístupný mnohými spôsobmi dopravy:

Metro

Autobusy

Bicyklovanie:
Ak idete na bicykli na Malý ostrov, stojany na bicykle sa nachádzajú severne a južne od vchodu do parku na promenáde Hudson River Park, kde si môžete bicykel zaistiť. 

Citibike

Auto

 

 

 

 

 

 

ZDRAVIE A BEZPEČNOSŤ NÁVŠTEVNÍKOV

Sme nadšení, že otvárame nový vonkajší priestor v New Yorku a zdravie a bezpečnosť našich návštevníkov je našou najvyššou prioritou. Prečítajte si viac o našej bezpečnosti a protokolov zhromažďovanie ľudí tu

 

 

 

Dozvedieť sa viac o tomto projekte

FACEBOOK: Little Island NYC

INSTAGRAM: littleislandnyc

Zdroj: https://www.curbed.com/article/review-little-island-won-me-over.html

Koľko stojí môj domov?

HYPOkalkulačka