SMART CITY Viedeň

Miesto, kde sa kombinujú inteligentné nápady, koncepty a technológie v reálnych podmienkach.

Aspern Seestadt vyrastie na severovýchode Viedne do roku 2028 a ako Urban Lab je súčasťou iniciatívy Smart City Wien. Seestadt ako rastúca štvrť je ideálnym testovacím poľom pre nové prístupy v oblasti rozvoja miest. Zameranie je vždy na ľudí. Pretože iba jeho obyvatelia robia mesto inteligentným. 

Zmena podnebia a nedostatok zdrojov ovplyvnia budúci dizajn miest. Ako rastúca metropola čelí Viedeň tejto výzve, pretože hlavné mesto Rakúska je jedným z najúspešnejších miest na svete, pokiaľ ide o kvalitu života, infraštruktúru a inovácie. Je dôležité zabezpečiť tento stav. 

Cieľ

 -  zdroje, ktoré prispievajú k vyššej kvalite života v Seestadte.

  • 40% dopravy by mala tvoriť hromadná doprava,
  • 40% trás je určených pre bicykle alebo na pešo,
  • iba 20% autom, mopedom alebo motocyklom.

 

 

 

Tri inteligentné budovy 

Tri budovy - obytná budova, internát pre študentov a vzdelávací kampus - tvoria inteligentné stavebné objekty Smart City vo Viedni. Budovy vybavené fotovoltaikou, solárnou tepelnou energiou, hybridnými systémami, tepelnými čerpadlami a rôznymi tepelnými a elektrickými akumulačnými systémami pôsobia nielen ako spotrebitelia, ale aj ako elektrárne. 

Pomocou aplikácie „Smart Home Control“ môžu zúčastnení používatelia tiež ovládať kúrenie, vetranie a rôzne domáce spotrebiče vo svojich apartmánoch prostredníctvom smartphonu alebo tabletu.

 

 

 

Chceli by ste investovať do Seestadtu a mali by ste otázky týkajúce sa vašich možností? Radi pomôžeme. Použite kontaktný formulár alebo nám zavolajte!  


Vienna 3420 aspern development AG

Seestadtstrasse 27/13
1220 Viedeň

E: office@wien3420.at
T: +43 1 774 02 74 0
Horúca linka: +43 1 774 02 74 3420
F: +43 1 774 02 74 99

https://www.aspern-seestadt.at/lebenswelt/mobilitaet

https://www.aspern-seestadt.at/wirtschaftsstandort/innovation__qualitaet/urban_lab

 

 

Koľko stojí môj domov?

HYPOkalkulačka