Prečo slovo "Exkluzívne" ?

Prečo zveriť predaj Vašej nehnuteľnosti iba jednej realitnej kancelárii? Viac realitných kancelárií rýchlejší predaj? V tomto článku sa dozviete pravdu čo naozaj funguje!

Na trhu je množstvo realitných kancelárii, ako si vybrať tú správnu? V prvom rade sa zoznámte so spoločnosťou a človekom, ktorému zveríte predaj.

Majte dostatok informácii o službách, ktoré Vám ponúka. Ako spoznať kvalitu, ktorú hľadáte? Na čo si dávať pozor?

 

 

Stanovenie ceny


V tomto bode máte Vy, ako  predávajúci najnižšiu kontrolu, pretože o cene nehnuteľnosti rozhoduje trh. Vôbec to nezávisí od toho, v akej cene ste nehnuteľnosť kúpili pred pár rokmi, alebo v akej cene sa pohybujú nehnuteľnosti podobné tej Vašej. Skúsený maklér Vám predstaví trhový prieskum ako sa v danom okamihu pohybujú ceny, napr. bytov v danej lokalite. Ak bude cena príliš vysoká budete musieť znižovať a Vaša nehnuteľnosť sa stane na webových stránkach nezaujímavou ponukou. Na druhej strane, ak budete príliš skromní, predáte Váš byt alebo dom pod cenu.

 

Príliš nízka provízia


Väčšina ľudí sa snaží v prvom rade predať nehnuteľnosť samostatne. Až po nevydarených pokusoch siahne po možnosti vyhľadať realitného makléra, aby zachránil čo sa dá. Preto vyhľadá makléra s najnižšou províziou, musím povedať dosť logické, avšak ako bude vyzerať takáto spolupráca a samotný predaj? Aj z bežného života vieme, za málo peňazí málo muziky a inak to nie je ani v tomto prípade. To čo sa snažíte ušetriť na provízii sa odrazí na predajnej cene Vašej nehnuteľnosti. Skúsený maklér Vám ušetrí nemalé množstvo starostí, od prípravy, cez prezentáciu a marketing až po kompletný právny servis. Preto predávať na vlastnú päsť sa nie vždy vyplatí.

 

Čím viac tým lepšie...


Je to maximum? Alebo len rýchly biznis? Vo väčšine prípadov cieľom realitných kancelárií je predať Váš byt, dom, chatu čo najrýchlejšie. Rýchly zárobok je cieľom mnohých realitných maklérov ale chcete to aj Vy? Neskúsených klientov napadne myšlienka, čím viac realitných kancelárií bude mať moju nehnuteľnosť v ponuke tým rýchlejšie sa predá. Mnohonásobná inzercia spôsobuje rozdielne podmienky predaja a samozrejme ceny. Nehnuteľnosť tak pôsobí nedôveryhodne a zúfalo. Ak zavoláte práve nám, garantujeme Vám ešte nižšiu cenu akú má konkurencia. Komu teda zavolá Váš potenciálny kupujúci? V tomto prípade je Vaša spokojnosť ako predávajúceho ďaleko za potrebami realitného agenta. Ak chcete predať svoju nehnuteľnosť čo najvýhodnejšie, oslovte jednu realitnú kanceláriu a jedného kvalitného makléra! Exkluzívna prezentácia, kvalitné spracovanie, 100% marketing a dokonalý výsledok! Toto si zaslúži Vaša nehnuteľnosť!

 

Autor

Mgr. Ivana Adámy, realitná maklérka Cassovia realitas

Koľko stojí môj domov?

HYPOkalkulačka