Z developerského startupu k ekológii

Chcel v ňom presadiť ekologický prístup v staviteľstve s myšlienkou minimálneho vplyvu ekologicky nezávadných budov na životné prostredie.

Regen Villages vznikol v roku 2016 ako startup, ktorý založil práve Ehrlich.

 

 

James Ehrlich vytvoril mestečko v Holandsku, len 30 minút od Amsterdamu. Portál goodnewsnetwork.org písal o tom, že architekt na svojom projekte intenzívne pracuje a čoskoro by ho mal dokončiť.

 

Plán, v ktorom ale ďalej pokračoval po svojom, má za úlohu postaviť 200-300 obytných jednotiek, ktoré majú byť absolútne sebestačné.

So stavbou sa už začalo, projekt bol schválený už v roku 2018.

 

 

 

Ceny týchto bytových komplexov v ekologickom mestečku majú pohybovať v rozmedzí od 200-tisíc eur za menšie byty do 850-tisíc za tie väčšie.

 

Eko mestečko by malo byť úplne autonómne. Ehrlich chce poukázať na to, že všetky typy energie si dokážeme vziať z prírody a nezaťažiť ju tým, pretože zdroje, ktoré nám ponúka sú obnoviteľné. 

Vyvíjajú samostatný systém, ktorý by mal pomôcť v nezávadnom spracovávaní odpadu, vodných zdrojoch, ale aj produkcii potravín, elektrina by mala byť generované zo slnka, bioplyn z potravinového odpadu a zvieracích výkalov a využívané by mali byť taktiež geotermálne zdroje.

Udržateľnosť je niečo, čo je pre našu budúcnosť nevyhnutné riešiť už teraz a koncept ekologického bývania by sme mali uprednostniť pred všetko ostatné.

 

 

 

Zdroj: https://www.startitup.sk/vznikne-prve-100-ekologicke-mesto-elektrinu-aj-potraviny-si-bude-generovat-samo/

https://www.goodnewsnetwork.org/

https://www.nytimes.com/

Koľko stojí môj domov?

HYPOkalkulačka